Justyna92

Justyna92

Złoty Ekspert
[Przepisów: 951]

Sos z pieczonych warzyw

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Kremowy sos do makaronu z pieczonej papryki, pomidorów i cebulki z dodatkiem kurczaka. Smaczne i szybkie.

Sos z pieczonych warzyw Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Sos z pieczonych warzyw

 

Sposób przygotowania:

Sos z pieczonych warzyw
Makaron ugotować według przepisu na opakowaniu. Kurczaka pokroić w kostkę, doprawić do smaku i usmażyć na oleju. W naczyniu żaroodpornym ułożyć umytą paprykę, przekrojone pomidory, kawałki cebuli i czosnku.

Całość piec w temp 180 stopni przez ok 35 minut. Ostudzone obrać ze skórki i zmiksować blenderem. Nastawić na ogień doprawić do smaku.

Podawać z makaronem i kurczakiem.
Sos z pieczonych warzyw
Kurczaka pokroić w kostkę , doprawić do smaku i usmażyć na oleju.
Sos z pieczonych warzyw
W naczyniu żaroodpornym ułożyć umytą paprykę , przekrojone pomidory , kawałki cebuli i czosnku.
Sos z pieczonych warzyw
Ostudzone obrać ze skórki i zmiksować blenderem.
Sos z pieczonych warzyw
Nastawić na ogień doprawić do smaku. Podawać z makaronem i kurczakiem.