Strona główna Sos z piersi kurczaka z warzywami

Sos z piersi kurczaka z warzywami

Kurczak, Sosy « poprzedni | następny »
Tomo offline

Kucharz
Przepisy: 16
Sos z piersi kurczaka z warzywami
oceń:  
ocena: 5/5
głosów: 1

Dzieci go uwielbiają! Moja córka nie lubi warzyw,ale te warzywka z sosem chętnie zjada!


trudność: łatwe
czas:

Sos z piersi kurczaka z warzywami - SKŁADNIKI:

  • 2 piersi kurczaka,
  • bazylia,sól,pieprz,
  • przyprawa do kurczaka,
  • mąka,
  • marchewę,
  • pietruszkę,
  • seler,
  • cebulę,
  • masło,
  • cukier,
  • sos pieczeniowy (jasny)

Sos z piersi kurczaka z warzywami - PRZYGOTOWANIE:

Dwie piersi pokroić,przyprawić bazylią,sól,pieprz,przyprawa do kurczaka,dodać mąkę-posypać piersi,obtoczyć,podsmażyć. Wrzucić do garnka,zalać wodą (tyle ile chcemy mieć sosu), Marchewkę,pietruszkę,seler,cebulę potarkować na tarce o średnich oczkach. Przesmażamy na patelni na masełku, dodajemy do sosu. Do warzyw trochę soli,szczyptę cukru. Gotujemy godzinkę Na koniec dodajemy sos pieczeniowy(jasny). Dodajemy śmietanę. Mieszamy. Smacznego!


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Sos z piersi kurczaka z warzywami  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Kurczak
Pizza z filetem drobiowym Drobiowy gulasz z dynią Makaron z kurczakiem w sosie dyniowym
Kolorowy kurczak Filet w sosie kminkowym Piersi z kurczaka w cieście czosnkowym na ostro
Kurczak z estragonową salsą verde Słodko-ostre skrzydełka Roladki drobiowe z serem i szpinakiem
Pałki z boczkiem w sosie Pizza meksykańska z kurczakiem Pałki w sosie z opieniek

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Przekąski z charakterem Konkurs - Przekąski z charakterem

    Niewielkie i słodkie, kuszące i słone lub niebanalne z dodatkiem pikanterii - przekąski! Choć nie grzeszą swym rozmiarem, charakteru odmówić im nie można. Które z nich podjadacie najczęściej? Zapraszamy do konkursu! Do wygrania książki Agnieszki Maciąg!

  • Konkurs - Twój przepis na świąteczne mięso w Przyjaciółce! Konkurs - Twój przepis na świąteczne mięso w Przyjaciółce!

    Jesteś mistrzem w pieczeniu świątecznych mięs? Mięsa faszerowane, domowe wędliny i pasztety to od zawsze Twoja mocna strona? Jeśli tak, zapraszamy do konkursu! Do wygrania publikacja Twojego przepisu w magazynie Przyjaciółka oraz dodatkowe wirtuale!

1 2 3
 

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Platynowy Ekspert offline

 

Sonda

Co najczęściej jesz na śniadanie?

 
 Co najczęściej jesz na śniadanie?

głosuj
 

Ostatnio komentowane