sos z prawdziwków

Sosy « poprzedni | następny »
agapawel1987 - Przepis na: sos z prawdziwków offline

Kuchcik
Przepisy: 4
sos z prawdziwków
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

szybko, prosto, smacznie,


danie wegetariańskie
trudność: łatwe
czas:

sos z prawdziwków - SKŁADNIKI:

  • 0.5 kg prawdziwków
  • 0.5 l mleka 3.2%
  • 1 duża cebula
  • 1 łyżka masła lub oliwy
  • sól,vegeta,pieprz,koperek suszony lub śweży około 1 stołowa łyżka ale nie koniecznie

sos z prawdziwków - PRZYGOTOWANIE:

1. Grzyby myjemy,oczyszczamy i kroimy na małe kawałki.
Wrzucamy je na patelnię z olejem lub masłem przykrywamy przykrywką i dusimy na małym ogniu. Cebulę obieramy i kroimy w drobną kostkę następnie wrzucamy na patelnię gdzie dusimy swoje grzybki. Wszystko razem mieszamy i czekamy ,aż zmięknie.
2. Gdy już grzyby są uduszone wraz z cebulą przekładamy je do garnka i wlewamy powoli mleko. Wszystko razem musi się zagotować. Na końcu doprawiamy solą,pieprzem,odrobiną vegety możemy nawet nie dodawać soli tylko posłużyć się samą vegetą ponieważ też zawiera sól dodajemy koperek.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do sos z prawdziwków  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Sosy
Sos ze świeżych kurek Sos grzybowo-śmietanowy Sos ze świeżych podgrzybków
Jogurtowy sos z zielonym pesto Sos a'la vinegret do sałatek Sos pomidorowy z dynią
Sos pomidorowy do słoików a’la ketchup Sos potrawkowy wg Babci Florentyny Domowy sos czosnkowy
Sos mięsno - dyniowy do makaronu Gulaszowe z indyka w lubczykowym sosie Kotlety z mielonego z ryżem + sos grzybowy

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Przekąski z charakterem Konkurs - Przekąski z charakterem

    Niewielkie i słodkie, kuszące i słone lub niebanalne z dodatkiem pikanterii - przekąski! Choć nie grzeszą swym rozmiarem, charakteru odmówić im nie można. Które z nich podjadacie najczęściej? Zapraszamy do konkursu! Do wygrania książki Agnieszki Maciąg!

  • Konkurs - Twój przepis na świąteczne mięso w Przyjaciółce! Konkurs - Twój przepis na świąteczne mięso w Przyjaciółce!

    Jesteś mistrzem w pieczeniu świątecznych mięs? Mięsa faszerowane, domowe wędliny i pasztety to od zawsze Twoja mocna strona? Jeśli tak, zapraszamy do konkursu! Do wygrania publikacja Twojego przepisu w magazynie Przyjaciółka oraz dodatkowe wirtuale!

1 2 3
 

Dziś moderatorami są

misia5
misia5

Złoty Ekspert offline

 

Sonda

Czy przygotowujecie słodkości na Halloween?

 
 Czy przygotowujecie słodkości na Halloween?

głosuj
 

Ostatnio komentowane