Megg

Megg

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 412]

Sos z suszonych grzybów 6

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Sos z suszonych grzybów

Sos z suszonych grzybów 6 Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Sos z suszonych grzybów 6

 

Sposób przygotowania:

Sos z suszonych grzybów 6
Opłukane grzybki wrzucić do wody i gotować do miękkości. Połówkę cebuli obrać, przeciąć na ćwiartki i gotować razem z grzybami. Gdy grzyby będą miękkie, odcedzić je, zachowując wywar z grzybów, a cebulę wyrzucić. Ugotowane grzybki pokroić w drobną kosteczkę. Na patelni rozpuścić masło, dodać mąkę i chwilkę zasmażać. Następnie wlać do zasmażki wywar z grzybów i energicznie mieszać aby nie powstały grudki, a sos aby zrobił się gładki i kremowy. Na koniec doprawić do smaku solą i pieprzem i wrzucić pokrojone w kosteczkę grzybki. Tak przygotowany sos jest bardzo kremowy i ma bardzo intensywny smak grzybów.
Sos z suszonych grzybów 6
Sos z suszonych grzybów 6
Sos z suszonych grzybów 6

Tagi:

grzyby