kloruś

kloruś

Złoty Ekspert
[Przepisów: 945]

Sos ze świeżych pomidorów z bazylią

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Sezon pomidorowy w pełni. Pomidory są teraz słodziutkie i pachnące krzaczkiem. Jest to idealny moment żeby wykorzystać je do zrobienia szybciutkiego i cudownie smacznego sosu. Aromatycznego, pachnącego bazylią i smakującego dzieciństwem.

Sos ze świeżych pomidorów z bazylią Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Sos ze świeżych pomidorów z bazylią

 

Sposób przygotowania:

Sos ze świeżych pomidorów z bazylią
Pomidory umyć, naciąć w X i sparzyć wrzątkiem i obrać ze skórki. Roztopić masło podsmażyć na nim pomidory do zredukowania płynu. Pod koniec gotowania dodać poszatkowaną bazylię Doprawić do smaku sola i świeżo zmielonym czarnym pieprzem. Sos można wg. gustu zblendowac na gładko lub zostawić w pierwotnej formie.
Sos ze świeżych pomidorów z bazylią
Pomidory umyć, naciąć w X i sparzyć wrzątkiem i obrać ze skórki.
Sos ze świeżych pomidorów z bazylią
Roztopić masło podsmażyć na nim pomidory do zredukowania płynu.
Sos ze świeżych pomidorów z bazylią
Pod koniec gotowania dodać poszatkowaną bazylię Doprawić do smaku sola i świeżo zmielonym czarnym pieprzem.

Tagi:

pomidory