kiad

kiad

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 48]

Książka Kucharska: Najlepsze przepisy z makaronem Mamma Mia

Spaghetti carbonara

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 2
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Pyszne połączenie makaronu z mięskiem.

Spaghetti carbonara Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Spaghetti carbonara

 

  • Makaron Mamma Mia! spaghetti
  • 150g chudego boczku- wędzonego
  • 3 duże plastry szynki
  • natka pietruszki
  • duża śmietana 18%
  • sól, pieprz
  • łyżka oliwy

Sposób przygotowania:

Spaghetti carbonara
Gotujemy wodę. W tym czasie kroimy boczek w drobna kostkę i obsmażamy bez tłuszczu (ma swój), dorzucamy pokrojoną szynkę. Ma wyjść na chrupiąco- czyli dobrze podsmażone. Do gotującej wody , osolonej dodajemy łyżkę oliwy i gotujemy połowę paczki makaronu spaghetti mamma mia! Według czasu na opakowaniu. Do boczku i szynki wlewamy opakowanie śmietany i chwilę gotujemy, po czym dorzucamy posiekaną pietruszkę. Dodajemy sól i pieprz do smaku Ugotowany makaron odcedzamy, przekładamy na talerz. Polewamy przygotowanym sosem. Smacznego.
Spaghetti carbonara
Etap 1 Połączenie makaronu z sosem carbonara