holandia

holandia

Kucharz
[Przepisów: 11]

Spagetti warzywne

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Spagetti dla smakoszy szpinaku

Spagetti warzywne

Składniki:

Spagetti warzywne

 

  • Paczka makaronu spagetti
  • sloiczek szpinaku
  • boczek ( w zaleznosci od smaku rodziny)
  • 2 lyzki oliwy z oliwek (lyzka takze do wody z makaronem)
  • maly pojemniczek pieczarek
  • 1-2 cebula czerwona
  • zabek czosnku
  • patelnia wok

Sposób przygotowania:

Spagetti warzywne
Gotujemy makaron z lyzka oliwy a w tym czasie....Wpierw smarzymy boczek ja kupuje gotowy krojony w kostke solony.Jesli nie mamy zwykly nie parzony smazymy zeby lekko nabral smaku z olejem ,wciskamy czosnek ,do tego dodajemy cebule kroimy w paski 3 min podsmazamy dodajemy pokrojone pieczarki wszytsko musi sie poddusic potem podsmazyc jak zniknie sos z pieczarek .maja byc zarumienione, na sam koniec dodajemy szpinak z sloiczka mieszamy razem zeby skladniki polaczyly sie szpinak ma rozejsc sie wszedzie.Dodajemy ugotowany makaron spagetti i mieszamy rowniez w patelni tak zeby wszytsko ladnie sie polaczylo...podsmazamy i podajemy.