Konczi

Konczi

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1780]

Spaghetti ala bolognese z fasolką szparagową

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 5/5 głosów: 9

Spaghetti ala bolognese z fasolką szparagową to alternatywa dla klasycznego spaghetti mięsnego. Ddaotek fasolki szparagowej jest idealną kompozycją smaków.

Spaghetti ala bolognese z fasolką szparagową Więcej zdjęć (6)

Składniki:

Spaghetti ala bolognese z fasolką szparagową

 

Sposób przygotowania:

Spaghetti ala bolognese z fasolką szparagową
Fasolkę gotujemy na parze do miękkości, odcinamy końce i kroimy w słupki około 2 cm. Mięso mielone przekładamy na patelnię, podsmażamy doprawiając solą i suszonymi pomidorami z czosnkiem niedźwiedzim.

W 300 ml wody rozrabiamy 1 łyżkę koncentratu i mąki pszennej. Wlewamy do mięsa, gotujemy przez 10 minut. Doprawiamy do smaku pieprzem, papryką słodką i ostrą. Dodajemy pokrojoną fasolkę, mieszamy. Chwile podduszamy.

Makaron spaghetti gotujemy w osolonej wodzie al dente, odcedzamy. Na talerze przekładamy makaron, nakładamy mięsny sos z fasolką szparagową, oprószamy posiekaną natka pietruszki.
Spaghetti ala bolognese z fasolką szparagową
mięso mielone podpiekamy dodając suszone pomidory i czosnek niedźwiedzi
Spaghetti ala bolognese z fasolką szparagową
do mięsa dodajemy koncentrat z mąką i doprawiamy
Spaghetti ala bolognese z fasolką szparagową
do mięsa dodajemy ugotowaną fasolkę szparagową
Spaghetti ala bolognese z fasolką szparagową
całość mieszamy i chwile podduszamy na patelni
Spaghetti ala bolognese z fasolką szparagową
Makaron spaghetti gotujemy al dente