Koper

Koper

Złoty Ekspert
[Przepisów: 677]

Spaghetti Bolognese

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Spaghetti z pomidorami i mielonym mięsem

Spaghetti Bolognese Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Spaghetti Bolognese

 

  • 500g makaronu spaghetti
  • 400g mielonego mięsa z udźca indyka
  • 400g pomidorów
  • 2 cebule
  • 2 ząbki czosnku
  • 2 łyżki oliwy
  • Sól
  • Pieprz
  • Pęczek bazylii
  • Łyżeczka suszonego oregano

 

Sposób przygotowania:

Spaghetti Bolognese
Na oliwie podsmażamy drobno posiekaną cebulę z czosnkiem, jak cebula się zeszkli, to dodajemy mielone mięso. Smażymy ok. 15 minut, mieszając od czasu do czasu. Dodajemy obrane, pokrojone w kostkę pomidory (pomidory przed obraniem należy sparzyć we wrzątku, wtedy skórka zejdzie bez problemów), doprawiamy do smaku oregano, solą i pieprzem. Smażymy, mieszając od czasu do czasu, przez 10 minut, na koniec dodajemy posiekaną bazylię. Podajemy z makaronem ugotowanym na półtwardo.
Spaghetti Bolognese
Zaczynamy od zeszklenia cebuli i czosnku
Spaghetti Bolognese
Dodajemy mielone mięso ja robię to danie z udźcem indyka
Spaghetti Bolognese
Spaghetti Bolognese
Na koniec dodajemy posiekaną bazylię i podajemy