Sabina86

Sabina86

Starszy Kucharz
[Przepisów: 15]

Spaghetti bolognese

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Wytworne spaghetti mojego męża, godne polecenia

Spaghetti bolognese Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Spaghetti bolognese

 

  • 0,5 kg Makaronu Spaghetti
  • 0,5 kg mięsa mielonego
  • 1 cebula
  • 2 fixy bolognese
  • koncentrat pomidorowy
  • świeża bazylia
  • czosnek
  • pieprz
  • olej
  • woda
  • ser żołty

 

Sposób przygotowania:

Spaghetti bolognese
Cebulę obrać, zszatkować, zarumienić na rozgrzanym oleju.Dodać mięso, usmażyć, odsączyć powstały tłuszcz. Dodać dużo przypraw czosnek, pieprz, bazylię. Następnie dodać fixy, 500ml zimnej wody i 2 łyżki koncentratu, wymieszać i zagotować. W tym czasie ugotować makaron all dente. Po ugotowaniu i odcedzeniu połączyć sos wraz z makaronem, dokładnie wymieszać. Gotową potrawę posypać startym żółtym serem
Spaghetti bolognese
Cebulę obrać, zszatkować, zarumienić na rozgrzanym oleju.
Spaghetti bolognese
Dodać mięso, usmażyć, odsączyć powstały tłuszcz. Dodać dużo przypraw czosnek, pieprz, bazylię. Następnie dodać fixy, 500ml zimnej wody i 2 łyżki koncentratu, wymieszać i zagotować.
Spaghetti bolognese
W tym czasie ugotować makaron all dente. Po ugotowaniu i odcedzeniu połączyć sos wraz z makaronem, dokładnie wymieszać.
Spaghetti bolognese
Gotową potrawę posypać startym żółtym serem.