Noruas

Noruas

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 549]

Spaghetti carbonara by Noruas

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Tradycyjny przepis i moje dodatki

Spaghetti carbonara by Noruas Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Spaghetti carbonara by Noruas

 

  • 300 gram makaron spaghetii
  • 100 gram kiełbasa
  • 200 ml śmietana 18 proc
  • 2 żółtka
  • 1 ząbek czosnku
  • 3 łyżki sera żółtego
  • 1 cebula
  • pieprz i sól
  • 100 gram avocado
  • 6 pomidorów suszonych
  • kilka listków bazylia
  • kilka listków tymianek

Sposób przygotowania:

Spaghetti carbonara by Noruas
Cebulę oraz kiełbaskę kroimy w dość grubą kostkę, potem podsmażamy na gorącej patelni. Dodajemy wyciśnięty ząbek czosnku i mieszamy. W tym czasie gotujemy makaron aż do miękkości. Do patelni dodajemy ok. 100 ml śmietany. Całość mieszamy. W miseczce łączymy żółtka z resztą śmietany i ziołami. Dodajemy do patelni zawartość miseczki, doprawiamy pieprzem i solą. Następnie zdejmujemy z ognia. Makaron polewamy sosem, dekorujemy awokado i pomidorami suszonymi pokrojonymi w kostkę.
Spaghetti carbonara by Noruas
Etap 1 Podsmażamy na patelni kiełbaskę i cebulę
Spaghetti carbonara by Noruas
Etap 2 Dodajemy do etapu 1 śmietanę i mieszamy
Spaghetti carbonara by Noruas
Etap 3 W miseczce mieszamy żółtka ze śmietaną i serem
Spaghetti carbonara by Noruas
Etap 4 Dodajemy zawartość miseczki do kiełbaski i cebuli