BaBy w kuchni

BaBy w kuchni

Szef Kuchni
[Przepisów: 31]

Spaghetti na bardzo szybko z Gorgonzolą

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Spaghetti to bardzo wdzięczne danie - nadaje się doskonale, gdy trzeba wyjeść resztki z lodówki. Tak właśnie było w tym przypadku.

Spaghetti na bardzo szybko z Gorgonzolą

Składniki:

Spaghetti na bardzo szybko z Gorgonzolą

 

  • (na 3 osoby)
  • makaron
  • średnia cebula
  • pół cukinii
  • pół opakowania sera Gorgonzola
  • kartonik sosu pomidorowego
  • sól,pieprz, zioła prowansalskie
  • kawałek sera żółtego

Sposób przygotowania:

Spaghetti na bardzo szybko z Gorgonzolą
Makaron gotujemy w osolonej wodzie. Cebulę kroimy w piórka (lub w kostkę) i podsmażamy. Dorzucamy pokrojoną w słupki cukinię i lekko podsmażamy. Wlewamy sos pomidorowy i wrzucamy Gorgonzolę. Gotujemy chwilę, aż ser się rozpuści. Odcedzony makaron polewamy sosem i posypujemy startym na drobnych oczkach żółtym serem.