Konczi

Konczi

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1780]

Spaghetti po rusku

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 1
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Spaghetti po rusku czyli klasyczny powrót do dzieciństwa i wakacji na wsi ... To wariacja klasycznych klusek z serem - kto pamięta ? :D

Spaghetti po rusku Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Spaghetti po rusku

 

  • 150 g makaronu spaghetti
  • 1 mała cebula
  • 2 ząbki czosnku
  • 100-150 g twarogu białego
  • 1 łyżka skwarków
  • 1 łyżeczka
  • masła
  • sól, pieprz do smaku

Sposób przygotowania:

Spaghetti po rusku
Cebule i czosnek obieramy, szklimy na maśle, dodajemy skwarki i całość podsmażamy do zarumieniania.

Makaron spaghetti gotujemy w osolonej wodzie al dente. Odcedzamy.

Przekładamy do przesmażonej cebuli ze skwarkami, mieszamy, wyłączamy grzanie.

Wkruszamy biały ser, doprawiamy do smaku świeżo mielonym pieprzem, mieszamy. 
Spaghetti po rusku
Cebule i czosnek obieramy, szklimy na maśle
Spaghetti po rusku
dodajemy skwarki i całość podsmażamy do zarumieniania.
Spaghetti po rusku
Makaron spaghetti gotujemy w osolonej wodzie al dente. Odcedzamy. Przekładamy do przesmażonej cebuli ze skwarkami, mieszamy, wyłączamy grzanie. Wkruszamy biały ser, doprawiamy do smaku świeżo mielonym pieprzem
Spaghetti po rusku
Całość mieszamy przez kilka chwil - podajemy