kasiunia

kasiunia

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 103]

Książka Kucharska: Najlepsze przepisy z makaronem Mamma Mia

Spaghetti po sycylijsku z warzywami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Zamiast mrożonej włoszczyzny można użyć dowolne świeże jarzyny pokrojone w paseczki (marchew, pietruszka, seler, por).

Spaghetti po sycylijsku z warzywami

Składniki:

Spaghetti po sycylijsku z warzywami

 

  • 20 dag makaronu spaghetti MammaMia
  • 5 pieczarek
  • opakowanie mrożonej włoszczyzny
  • 0,5 szklanki bulionu warzywnego
  • puszka pomidorów w zalewie
  • zielenina
  • 3 łyżki oleju

Sposób przygotowania:

Spaghetti po sycylijsku z warzywami
Makaron ugotować w osolonym wrzątku wg przepisu na opakowaniu. Cebulę obrać, posiekać, zeszklić w garnku na oleju, dodać pokrojone w plasterki pieczarki, podsmażyć razem. Wrzucić zamrożoną włoszczyznę, wlać bulion, dodać pomidory i dusić do miękkości (warzywa powinny pozostać jędrne). Dodać ugotowany makron, przyprawić do smaku i posypać zieleniną.

Tagi:

makaron