p.jola1

p.jola1

Złoty Ekspert
[Przepisów: 919]

Spaghetti Toscana ze szczypiorkiem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Spaghetti Toscana ze szczypiorkiem i suszonymi pomidorami

Spaghetti Toscana ze szczypiorkiem Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Spaghetti Toscana ze szczypiorkiem

 

  • Składniki na 3 porcje:
  • 1/2 kg mięsa mielonego
  • 1 łyżka oleju
  • Sos Spaghetti Toscana (firmy Knorr)
  • 300 g makaronu Spaghetti
  • 3 łyżeczki soli
  • szczypiorek
  • suszone pomidory (domowy wyrób)

Sposób przygotowania:

Spaghetti Toscana ze szczypiorkiem
Czasami korzystam z gotowych sosów, niezbyt często, ale jednak. Dzisiaj wpadł mi w rękę słoik Spaghetti Toscana, czyli sos z pieczarkami, cebula i bazylią. Mięso mielone podsmażamy na łyżce oleju na głębokiej patelni, dodajemy całą zawartość słoika, wlewamy do słoika trochę wrzątku i wraz z resztkami sosu dodajemy do mięsa z sosem. Gotujemy całość 15 minut na małym ogniu co jakiś czas mieszając. W międzyczasie gotujemy makaron z 3 łyżeczkami soli, odcedzamy na durszlaku. Szczypiorek siekamy a pomidory suszone kroimy w kostkę. Makaron przekładamy na talerze, sos z mięsem wykładamy na środek makaronu, posypujemy siekanym szczypiorkiem i pokrojonymi w kostkę suszonymi pomidorami własnej roboty.
Spaghetti Toscana ze szczypiorkiem
W międzyczasie gotujemy makaron z 3 łyżeczkami soli, odcedzamy na durszlaku
Spaghetti Toscana ze szczypiorkiem
Mięso mielone podsmażamy na łyżce oleju na głębokiej patelni
Spaghetti Toscana ze szczypiorkiem
dodajemy całą zawartość słoika, wlewamy do słoika trochę wrzątku
Spaghetti Toscana ze szczypiorkiem
Makaron przekładamy na talerze, sos z mięsem wykładamy na środek makaronu