michal_b

michal_b

Starszy Kucharz
[Przepisów: 8]

Książka Kucharska: Kuchnia śródziemnomorska z produktami Hortex

Spaghetti verde

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Spaghetti to ten rodzaj makaronu, który pokochał cały świat, uwielbiają go zarówno dorośli jak i dzieci. Znajduje swoich miłośników wśród mieszkańców całego świata. Proponuję bardzo prosty przepis na smaczną pastę z zielonymi warzywami.

Spaghetti verde Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Spaghetti verde

 

Sposób przygotowania:

Spaghetti verde
Groszek zielony HORTEX, bób HORTEX oraz szpinak HORTEX przesmaż na maśle, podlej śmietanką, dodaj czosnek, listki tymianku i gałązkę rozmarynu. Kiedy śmietanka zredukuje swoją objętość a sos zgęstnieje zmiksuj całość blenderem na jednolitą masę. Dopraw świeżą chili, pieprzem oraz solą. Makaron ugotuj w osolonej wodzie, pamiętając by na każde 100g suchego makaronu wlać do garnka 1 litr wody. Cukinię pokrój na cieniutkie plasterki, przesmaż krótko na maśle z bazylią. sos z zielonych warzyw wyłóż na talerz. Na sosie ułóż cukinię oraz makaron, skrop kilkoma kroplami oliwy z oliwek, posyp parmezanem i kaparami i ciesz się tym cudownym włoskim smakiem. Jedząc to co w Italii najwspanialsze.
Spaghetti verde
Spaghetti verde
Spaghetti verde