Katarzyna J.

Katarzyna J.

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1284]

Spaghetti z letnimi warzywami w sosie śmietanowym

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 3
         
ocena: 4/5 głosów: 21

Spaghetti z letnimi warzywami w sosie śmietanowo- serowym- potrawa do przygotowania w kilka chwil. Każdemu będzie smakować.

Spaghetti z letnimi warzywami w sosie śmietanowym

Składniki:

Spaghetti z letnimi warzywami w sosie śmietanowym

 

Sposób przygotowania:

Spaghetti z letnimi warzywami w sosie śmietanowym

Gotowanie makaronu

Spaghetti z letnimi warzywami w sosie śmietanowym
Makaron ugotuj na półtwardo w osolonej wodzie. Odcedź.

Makaron spaghetti ugotuj al dente w osolonej wodzie.

Przygotowanie warzyw

Spaghetti z letnimi warzywami w sosie śmietanowym
Cukinię, paprykę i cebulę pokrój. Ser zetrzyj.

Cukinię i paprykę pokrój w paski. Cebulę pokrój w kostkę. Ser żółty zetrzyj na tarce o małych otworach.

Podsmażanie cebuli

Spaghetti z letnimi warzywami w sosie śmietanowym
Na patelni z oliwą podsmaż cebulę na rumiano.

Na oliwie zeszklij pokrojoną cebulę.

Duszenie warzyw

Spaghetti z letnimi warzywami w sosie śmietanowym
Warzywa smaż na oliwie. Wlej śmietanę i duś 3 minuty.

Do cebuli dodaj cukinię, paprykę i pomidorki cherry. Smaż około 10 minut. Warzywa zalej śmietaną i dodaj żółty ser. Duś około 3 minut.

Dodanie makaronu

Spaghetti z letnimi warzywami w sosie śmietanowym
Do warzyw dodaj makaron. Wymieszaj. Dopraw do smaku.

Dodaj ugotowany makaron spaghetti. Wymieszaj i duś jeszcze przez 2 minuty. Potrawę dopraw do smaku oregano, solą oraz pieprzem.


Tagi:

makarony dania