gosiapiotrek23

gosiapiotrek23

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1030]

Spaghetti z patelni

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Pyszne spaghetti przygotowane w patelni. Makaron gotowany w sosie idealnie się z nim połączy. Polecam.

Spaghetti z patelni Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Spaghetti z patelni

 

  • 1 duża marchewka,
  • 1 średnia pietruszka,
  • 1 średnia cebula,
  • około 2 szklanek wody,
  • 300 g dowolnej kiełbasy,
  • 4 łyżki koncentratu pomidorowego,
  • 5 płatów papryki konserwowej,
  • sól i pieprz do smaku,
  • szczypta ostrej papryki,
  • 1 łyżeczka słodkiej papryki,
  • szczypta kurkumy,
  • 1 łyżka oregano,
  • 1 łyżka bazylii,
  • 400 g makaronu spaghetti.

Sposób przygotowania:

Spaghetti z patelni
Marchewkę i pietruszkę obieramy, myjemy i trzemy na tarce o dużych oczkach. Cebulę obieramy,myjemy i kroimy w piórka. Kiełbasę kroimy w kostkę.

Na dużą patelnię wlewamy olej, rozgrzewamy i wrzucamy warzywa i kiełbasę, chwilkę smażymy, zalewamy wodą i dusimy około 5 minut.

Paprykę konserwową kroimy w kostkę. Dodajemy koncentrat pomidorowy, paprykę i przyprawy.

Dodajemy surowy makaron. Przykrywamy pokrywką i gotujemy około 20 minut. Od czasu do czasu mieszając.

Danie gotowe. Smacznego ;)
Spaghetti z patelni
Przykrywamy pokrywką i gotujemy około 20 minut.