dayzi

dayzi

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1202]

Spaghetti z pulpecikami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 5

Smaczne danie na obiad lub kolacje.

Spaghetti z pulpecikami Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Spaghetti z pulpecikami

 

Sposób przygotowania:

Spaghetti z pulpecikami
Do mięsa dodajemy jajko, bułeczkę (namoczoną w wodzie i dokładnie odciśniętą), łyżeczkę ziół prowansalskich oraz sól i pieprz do smaku. Wyrabiamy i formujemy pulpeciki. Obsmażamy z każdej strony na rozgrzanym oleju. Przecier mieszamy z wodą, 1 łyżeczką papryki, 1 łyżeczką ziół prowansalskich, szczyptą chili oraz solą i pieprzem do smaku. Zagotowujemy i gotujemy chwilę. Następnie dodajemy pulpety i gotujemy ok 5 minut. Ugotowany makaron polewamy sosem z pulpetami i posypujemy startym serem. Smacznego.
Spaghetti z pulpecikami
Do mięsa mielonego dodajemy jajko, bułkę i przyprawy.
Spaghetti z pulpecikami
Pulpety obsmażamy z każdej strony na rozgrzanym oleju.
Spaghetti z pulpecikami
Do sosu pomidorowego dodajemy pulpety i chwilę gotujemy.