Lady Marmolada

Lady Marmolada

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 1098]

Spaghetti z warzywami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 2

Spaghetti z warzywami

Spaghetti z warzywami

Składniki:

Spaghetti z warzywami

 

  • 30 dag spaghetti
  • 2 papryki, pokrojone w paski
  • 35 dag brokułów (różyczek)
  • 20 dag marchewek, pokrojonych w paski
  • 2 dymki, posiekane
  • 70 ml oliwy z oliwek
  • świeża bazylia, posiekana
  • 1 ząbek czosnku, zmiażdżony
  • sól, pieprz

 

Sposób przygotowania:

Spaghetti z warzywami
Brokuły i marchew gotujemy przez 7 minut w lekko osolonej wodzie. Dymki dusimy na 30 ml oliwy przez 4 minuty, dodajemy czosnek, paprykę, marchewkę, brokuły, smażymy jeszcze kilka minut. Makaron gotujemy al dente, mieszamy z pozostałą oliwą i warzywami.