jaga85

jaga85

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1974]

Spaghetti z wątróbką i pieczarkami

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 10

To idealny pomysł na przygotowanie szybkiego i prostego obiadu. Niby to zwykły makaron, lecz w towarzystwie pieczarek i wątróbki nabiera wyjątkowego smaku.

Spaghetti z wątróbką i pieczarkami

Składniki:

Spaghetti z wątróbką i pieczarkami

 

  • Składniki:
  • 400 g makaronu spaghetti (jedna paczka),
  • Około0,5 kg drobiowej wątróbki,
  • Około0,5 kg pieczarek,
  • 1 cebula,
  • 2 ząbki czosnku.
  • Sól, pieprz do smaku,
  • Łyżka octu balsamicznego,
  • Olej do smażenia,
  • Szczypiorek, bazylia do podania

 

Sposób przygotowania:

Spaghetti z wątróbką i pieczarkami
Opłukane i osuszone pieczarki kroimy w plasterki. Smażymy na oleju do miękkości. Delikatnie solimy. Cebule kroimy w kostkę , rumienimy na oleju. Dokładamy przeciśnięty przez praskę czosnek, a następnie pokrojoną wątróbkę. W trakcie smażenia podlewamy ją octem balsamicznym. Całość doprawiamy sola oraz pieprzem do smaku. Gotową wątróbkę łączymy z pieczarkami.Makaron gotujemy według przepisu na opakowaniu. Po ugotowaniu łączymy do z wcześniej przygotowanym nadzieniem pieczarkowo - wątróbkowym.

Tagi:

makaron