Mniam1

Mniam1

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 871]

Spaghetti ze świeżych pomidorów

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 9

Prosty sos mięsny, ale z dodatkiem świeżych pomidorów. Warto przygotowywać, kiedy sezon w pełni, a pomidory są najsmaczniejsze.

Spaghetti ze świeżych pomidorów Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Spaghetti ze świeżych pomidorów

 

 

Sposób przygotowania:

Spaghetti ze świeżych pomidorów
Makaron ugotować w osolonej wodzie. Kiedy będzie się gotować przygotować sos. Cebulę drobno pokroić i wrzucić na patelnię z czosnkiem przeciśniętym przez praskę. Dodać mielone mięso. Nie wysmażać bardzo. Pomidory sparzyć i obrać ze skóry, wyjmując wodniste części. Pokroić lub zmiksować blenderem. Dodać do mięsa i chwilę pogotować. Przyprawić solą, pieprzem i do smaku cukrem. Gotować do uzyskania gęstego sosu. Pod koniec dodać bazylię świeżą lub suszoną. Przygotowany sos wyłożyć na gorący makaron. Smacznego!
Spaghetti ze świeżych pomidorów
Makaron ugotować al dente według wskazówek na opakowaniu.
Spaghetti ze świeżych pomidorów
Pomidory sparzyć, obrać ze skóry i pozbawić nasion.
Spaghetti ze świeżych pomidorów
Do podsmażonego mięsa dodać zmiksowane pomidory.
Spaghetti ze świeżych pomidorów
Gotować do uzyskania gęstego sosu. Pod koniec dodać bazylię.