Stefanek

Z kremem « poprzedni | następny »
Rossie

Arcymistrz Kuchni
Przepisy: 199
Stefanek
oceń:  
ocena: 5/5
głosów: 1

Przepyszne ciasto wg przepisu mojej babci.


trudność: średnie
czas:

Stefanek - SKŁADNIKI:

Stefanek - PRZYGOTOWANIE:

Zarobić ciasto z podanych składników, podzielić na 3 części, piec po 20 minut w 180st aby było ciemne. Masa: Ugotować budyń z 2 łyżek mąki pszennej, 2 łyżek mąki ziemniaczanej z cukrem waniliowym na 2 szklankach mleka. Kiedy ostygnie, utrzeć z margaryną i 2 kieliszkami wódki. Przełożyć placki masą., Polewa: Zagotować 3 łyżki cukru, 2 łyżki wody, 2 łyżki margaryny, 2 łyżki kakao. Polać ciasto


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Stefanek  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Z kremem
Ciasto ucierane Brzoskwinka w galaretce Placek niebo-piekło Chałwowo czekoladowe ciasto
Ciasto pychotka Pyszny przekładaniec Ciasto kakaowe z kremem chałwowym
 Przekładaniec Agi Rolada z mascarpone i truskawkami Biszkopt z budyniem i bitą śmietaną
Ciasto "Ptasie mleczko" Krucha tarta 'TWIX' Kostka czekoladowa z Grześkami

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Podróż kulinarna z Hortex Konkurs - Podróż kulinarna z Hortex

    Zapraszamy do udziału w kolejnej edycji Konkursu Podróż kulinarna z Hortex! Przygotuj potrawę inspirowaną kuchnią śródziemnomorską (chorwacką, hiszpańską, portugalską) i wygraj Kitchen Aid w dowolnie wybranym kolorze lub inne atrakcyjne nagrody!

 

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Platynowy Ekspert

 

Akademia Smaku Bosch

Sonda

Jaki dodatek do dania głównego lubisz najbardziej?

 
 Jaki dodatek do dania głównego lubisz najbardziej?

 

Ostatnio komentowane