jagienka

jagienka

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 917]

Stefanka

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Pyszne ciasto bez pieczenia

Stefanka

Składniki:

Stefanka

 

  • CIASTO:
  • 1 litr mleka
  • 1 kostka margaryny
  • 1 szklanka cukru
  • 1 szklanka kaszy mannej
  • cukier waniliowy
  • 2 łyżki kakao
  • 1 łyżka wiórek kokosowych
  • bakalie
  • 5 paczek herbatników
  • POLEWA:
  • 1/2 kostki margaryny
  • 1/2 szklanki cukru pudru
  • 3 łyżki kakao
  • 2 łyżki gorącej wody

Sposób przygotowania:

Stefanka
CIASTO:

Mleko, margarynę i cukier zagotować, po trochu dodawać kaszę manną, cały czas mieszając.

Gdy zgęstnieje wsypać kakao.

Blachę wyłożyć herbatnikami, wylać na nie goracą masę.

Na wierzch ułożyć herbatniki lekko uciskając masę.

POLEWA:

Margarynę rozpuścić, wsypać cukier, kakao, wlać gorącą wodę i mieszać.

Gdy polewa zgęstnieje, polać ciasto i posypać wiórkami.