Strona główna Stek wieprzowy

Stek wieprzowy

Dania « poprzedni | następny »
zmudek - Przepis na: Stek wieprzowy offline

Mistrz Kuchni
Przepisy: 249
Stek wieprzowy
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

Bardzo smaczny stek wieprzowy


trudność: łatwe
czas:

Stek wieprzowy - SKŁADNIKI:

Stek wieprzowy - PRZYGOTOWANIE:

Mięso pokroić wzdłuż włokiem na porcje, ściąć kawałki tłuszczu, rozbić tłuczkiem. Uformować owalne kotlety. Posypać przyprawami i mąką, podsmażyć na rozgrzanym tłuszczu z obydwu stron, zdjąć z patelni. Pieczarki pokroić w grubsze plasterki i usmażyć na tłuszczu, na którym smażyło się mięso, dodać śmietanę, pokrojoną paprykę, chwilę poddusić, po czym dodać mięso, wlać wino, doprawić do smaku solą i pieprzem, dodać starty żółty ser, zapiec. Podawać z frytkami, kalafiorem i surówkami.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Stek wieprzowy  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Dania
Klopsiki z dodatkiem jajek Filety zapiekane z brokułem i pomidorem Naleśniki z serem i kokosem
Lasagne z dyni i masłem szałwiowym Pierś faszerowana kozakami, serkiem i kiełbasą Ryż z jabłkami i polewą
Risotto grzybowe z kabanoskami Kurczak nadziewany kaszą i śliwkami Pasztet z cukinii z papryką
Bigos z prawdziwkami Lasagne z grillowanymi warzywami Kąski kurczaka w słodko-kwaśno-ostrym sosie

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Cały naród suszy jabłka Konkurs - Cały naród suszy jabłka

    Zapraszamy do konkursu! Pokażcie, jak kreatywnie wykorzystać suszone jabłka w przepisach kulinarnych. Do wygrania nowoczesne suszarki do owoców i grzybów oraz komplety gadżetów od firmy MPM.

 

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Złoty Ekspert offline

 
 
 

Sonda

Jakie grzyby lubisz najbardziej?

 
 Jakie grzyby lubisz najbardziej?

głosuj
 

Ostatnio komentowane