Strona główna Stek wieprzowy

Stek wieprzowy

Dania « poprzedni | następny »
zmudek - autor przepisu Stek wieprzowy offline

Mistrz Kuchni
Przepisy: 249
  • Wyślij znajomemu
Zgłoś nadużycie 
Stek wieprzowy
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

Bardzo smaczny stek wieprzowy


trudność: łatwe
czas:

Stek wieprzowy - SKŁADNIKI:

  • 50 dag szynki wieprzowej
  • tłuszcz do smażenia
  • 15 daj pieczarek
  • 15 daj papryki konserwowej
  • 100 ml białego wytrawnego wina
  • 50 ml śmietany
  • 5 dag sera salami
  • sól
  • pieprz

Stek wieprzowy - PRZYGOTOWANIE:

Mięso pokroić wzdłuż włokiem na porcje, ściąć kawałki tłuszczu, rozbić tłuczkiem. Uformować owalne kotlety. Posypać przyprawami i mąką, podsmażyć na rozgrzanym tłuszczu z obydwu stron, zdjąć z patelni. Pieczarki pokroić w grubsze plasterki i usmażyć na tłuszczu, na którym smażyło się mięso, dodać śmietanę, pokrojoną paprykę, chwilę poddusić, po czym dodać mięso, wlać wino, doprawić do smaku solą i pieprzem, dodać starty żółty ser, zapiec. Podawać z frytkami, kalafiorem i surówkami.



Komentarze do Stek wieprzowy  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Dania
Biała kiełbasa i cebula Danie ala spaghetti bolognese Muchomorki z jajek
Wielkanocne jajeczka na kolorowo Pieczysty schab faszerowany jajkiem i groszkiem Moje danie jednogarnkowe
Makaron spaghetti z wieprzowiną i warzywnym sosem Gołąbki z pieczarkami, mięsem i kaszą Twaróg śmietankowy z ziemniakami
Wielkanocne ruloniki z jajecznym wnętrzem Tradycyjny staropolski bigos Wegetariańskie gołąbki
Dziś moderatorami są
zbysiowa
zbysiowa

Złoty Ekspert offline

 
Konkursy
  • Konkurs - Wiosenne smaki Konkurs - Wiosenne smaki

    Przygotuj smaczne, kolorowe i lekkie wiosenne danie i wygraj kartę upominkową o wartości 50zł. Nagradzamy aż 10 osób! Konkurs uwzględnia przepisy publikowane na Waszych blogach. Zapraszamy do zapoznania się z zasadami konkursu.

1 2 3
 
 
 
Sonda
Kupując owoce i warzywa, zwracam uwagę na:

 
 Kupując owoce i warzywa, zwracam uwagę na:

głosuj
 
Ostatnio komentowane