ania1904

ania1904

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 157]

Stek wołowy po węgiersku

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Bardzo pyszne i przede wszystkim syte

Stek wołowy po węgiersku

Składniki:

Stek wołowy po węgiersku

 

  • 60 dag wołowiny bez kości
  • 3 czerwone papryki
  • 2 ząbki czosnku
  • 2 łyżki pieprzu ziarnistego
  • 3 łyżki oleju
  • 1 łyżka oliwy
  • sól

 

Sposób przygotowania:

Stek wołowy po węgiersku
Mięso oczyścić z błon, pokroić na plastry grubości 2 cm.Posmarować z obu stron olejem,posolić i odłożyć na pół godziny.Paprykę włożyć do ciepłego piekarnika,a gdy ściemnieje wyjąć,owinąć w wilgotną ściereczkę.Gdy wystygnie zdjąć skórkę i usunąć pestki.Następnie pokroić i zmiksować z solą i łyżką oliwy.Pieprz zmiażdżyć i starannie rozłożyć na kotletach.Kotlety smażyć na gorącym oleju po 1 minucie z każdej strony(będzie krwisty) lub około 2 minut (będzie pół krwisty).Podawać z podgrzanym paprykowym puree oraz sałatką ze swieżej papryki i cebuli.