Strona główna Stek z poledwicy wołowej

Stek z poledwicy wołowej

Mięsa, Wołowina « poprzedni | następny »
x345 - Przepis na: Stek z poledwicy wołowej offline

Kuchcik
Przepisy: 4
Stek z poledwicy wołowej
oceń:  
ocena: 2/5
głosów: 8

Stek z Polędwicy wołowej...


trudność: łatwe
czas:

Stek z poledwicy wołowej - SKŁADNIKI:

Stek z poledwicy wołowej - PRZYGOTOWANIE:

Stek z poędwicy wołowej lo grubości min. 2,5 cm polewamy olejem, nie solimy, posypujemy pieprzem i kładziemy na wcześniej rozgrzaną na maksa patelnię z dużą ilościa oliwy, dodajemy do niej łyżkę masła. Stek średnio wysmażony jak na zdjęciu robimy w ten sposób, że smażymy 4 min na jednej stronie, potem zmniejszamy ogień i smażymy 3 minuty z drugiej, nie przewramy kolejny raz bo stwardnieje, wyjmujemy i dajemy 5-10 minut stekowi na dojście.....i teraz możemy posolić,  można w tym czasie położyć na stek masełko czosnkowe, smacznego!





Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Stek z poledwicy wołowej (strona 1 z 1)  
anullka7

anullka7
offline

2010-10-24 22:07
Nic specjalnego, taki sam komentarzi i taka sama ocena, jaką dałeś moim medalionom.
Skomentuj
Oceń:
17
Henia

Henia
offline

2010-10-25 08:09
Przepis nie precyzyjny.Brak ilości składników.Nie zaznaczono w przepisie, że jest to stek krwisty, nie wysmażony.
Skomentuj
Oceń:
15
x345

x345
offline

2010-10-24 22:09
anulka7, masz jakiś problem ale to twój problem, ja wiem co to krytyka a ty się dąsasz ;)
Skomentuj
Oceń:
0
Henia

Henia
offline

2010-10-25 08:17
Lechu007 napisał(a):

anulka7, masz jakiś problem ale to twój problem, ja wiem co to krytyka a ty się dąsasz ;)

Nie jest to krytyka, ale złośliwe jedynkowanie.Jedynek nie stawia sie za swoje odczucia.Jednemu smakuje tak, drugiemu inaczej.Przyszedł pan ledwie na stron,e i od razu stawia kilkanaście 1.U nas takie postępowanie nazywane jest złośliwym jedynkowaniem i skutkuje wydaleniem ze strony.
Skomentuj
Oceń:
103
x345

x345
offline

2010-10-25 09:28
prawie surowy? żartujesz sobie? ;)
pamiętaj, że jest takie coś jak przekłamanie koloru w aparatach cyfrowych uzaleznione od wielu czynników. to jest przepis na stek srednio wysmazony i taki jest na zdjeciu.
Skomentuj
Oceń:
0
justynak223

justynak223
offline

2010-10-24 22:55
Wygląda jak surowe, nic specjalnego zgadzam się z anulką
Skomentuj
Oceń:
16
x345

x345
offline

2010-10-25 07:06
justynak223 napisał(a):

Wygląda jak surowe, nic specjalnego zgadzam się z anulką

bo taki jest średnio wysmażonym, widać nie znasz sie na stekach ;P
Skomentuj
Oceń:
0
Henia

Henia
offline

2010-10-25 08:13
Lechu007 napisał(a):

justynak223 napisał(a):

Wygląda jak surowe, nic specjalnego zgadzam się z anulką

bo taki jest średnio wysmażonym, widać nie znasz sie na stekach ;P

Nie, proszę pana, to nie jest średnio wysmażony stek.Doskonale widać na tym dosyć marnym zdjęciu, że jest to stek KRWISTY, prawie surowy.
Skomentuj
Oceń:
0
justynak223

justynak223
offline

2010-10-25 16:15
Lechu007 napisał(a):

justynak223 napisał(a):

Wygląda jak surowe, nic specjalnego zgadzam się z anulką

bo taki jest średnio wysmażonym, widać nie znasz sie na stekach ;P


dobrze że ty się znasz ale bez przypraw steku nie widziałam
Skomentuj
Oceń:
93
Papaja

Papaja
offline

2010-10-25 16:11
a co z solą? bez tego będzie mdły owszem pikantny ale mdły dodaj cebulkę
Skomentuj
Oceń:
0
x345

x345
offline

2010-10-25 16:20
Papaja napisał(a):

a co z solą? bez tego będzie mdły owszem pikantny ale mdły dodaj cebulkę


solimy już po usmażeniu, nie wcześniej
Skomentuj
Oceń:
0
x345

x345
offline

2010-10-28 17:29
zrobilem wczoraj ....hmmmm reweeeeelacjjjaaaaa ;)
Skomentuj
Oceń:
0
Babciagramolka

Babciagramolka
offline

2010-10-28 18:16
depplbuahahaha napisał(a):

zrobilem wczoraj ....hmmmm reweeeeelacjjjaaaaa ;)


Przepraszam Lechu007 a jak robiłeś przed wstawieniem przepisu to nie próbowałeś ? Bo to Twoje konto tyle że imię zmieniłeś .
Skomentuj
Oceń:
0
Pani zima

Pani zima
offline

2010-10-25 20:38
Swietny tez w ten sposob przyrzadzam stek :)
Skomentuj
Oceń:
0
Henia

Henia
offline

2010-10-29 12:01
Pani zima napisał(a):

Swietny tez w ten sposob przyrzadzam stek :)

Pewnie, jak podajesz przepis, tak przyrządzasz.
Skomentuj
Oceń:
0
mania

mania
offline

2010-10-28 21:19
wyglada jakby ktos narobil na talerz fujjjjjjjj
Skomentuj
Oceń:
0
Henia

Henia
offline

2010-10-29 12:05
mania napisał(a):

wyglada jakby ktos narobil na talerz fujjjjjjjj

Maniu, delikatniej, toż to strona kulinarna! powiedzmy, że wygląda to jak to, co zostaje ze zjedzonego tegoż steka przez depplbuahahaha
Skomentuj
Oceń:
0
mania

mania
offline

2010-10-29 15:29
Henia napisał(a):

mania napisał(a):

wyglada jakby ktos narobil na talerz fujjjjjjjj

Maniu, delikatniej, toż to strona kulinarna! powiedzmy, że wygląda to jak to, co zostaje ze zjedzonego tegoż steka przez depplbuahahaha


:)))
Skomentuj
Oceń:
0
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Mięsa
Karkówka pachnąca lasem i ogrodem Kebab domowy wieprzowy z ketchupem Filet z kurczaka w musztardzie chrzanowej
Bitki schabowe z cebulką Grillowane pulpeciki z kaszą manną Kurczak z mozarellą i orzechami
Meksykański kurczak mole Kresowy boczek z suszonym jabłkiem Drobiowe roladki gotowane w foli spożywczej
Udka pieczone z serem i salami Makaron z wieprzowiną Udka pieczone w paprykowej panierce

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Cały naród suszy jabłka Konkurs - Cały naród suszy jabłka

    Zapraszamy do konkursu! Pokażcie, jak kreatywnie wykorzystać suszone jabłka w przepisach kulinarnych. Do wygrania nowoczesne suszarki do owoców i grzybów oraz komplety gadżetów od firmy MPM.

1 2
 

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Złoty Ekspert offline

 
 
 

Sonda

Czy suszysz jabłka?

 
 Czy suszysz jabłka?

głosuj
 

Ostatnio komentowane