Strona główna Stek z poledwicy wołowej

Stek z poledwicy wołowej

Mięsa, Wołowina « poprzedni | następny »
x345 - Przepis na: Stek z poledwicy wołowej offline

Kuchcik
Przepisy: 4
Stek z poledwicy wołowej
oceń:  
ocena: 2/5
głosów: 8

Stek z Polędwicy wołowej...


trudność: łatwe
czas:

Stek z poledwicy wołowej - SKŁADNIKI:

Stek z poledwicy wołowej - PRZYGOTOWANIE:

Stek z poędwicy wołowej lo grubości min. 2,5 cm polewamy olejem, nie solimy, posypujemy pieprzem i kładziemy na wcześniej rozgrzaną na maksa patelnię z dużą ilościa oliwy, dodajemy do niej łyżkę masła. Stek średnio wysmażony jak na zdjęciu robimy w ten sposób, że smażymy 4 min na jednej stronie, potem zmniejszamy ogień i smażymy 3 minuty z drugiej, nie przewramy kolejny raz bo stwardnieje, wyjmujemy i dajemy 5-10 minut stekowi na dojście.....i teraz możemy posolić,  można w tym czasie położyć na stek masełko czosnkowe, smacznego!





Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Stek z poledwicy wołowej (strona 1 z 1)  
anullka7

anullka7
offline

2010-10-24 22:07
Nic specjalnego, taki sam komentarzi i taka sama ocena, jaką dałeś moim medalionom.
Skomentuj
Oceń:
17
Henia

Henia
offline

2010-10-25 08:09
Przepis nie precyzyjny.Brak ilości składników.Nie zaznaczono w przepisie, że jest to stek krwisty, nie wysmażony.
Skomentuj
Oceń:
15
x345

x345
offline

2010-10-24 22:09
anulka7, masz jakiś problem ale to twój problem, ja wiem co to krytyka a ty się dąsasz ;)
Skomentuj
Oceń:
0
Henia

Henia
offline

2010-10-25 08:17
Lechu007 napisał(a):

anulka7, masz jakiś problem ale to twój problem, ja wiem co to krytyka a ty się dąsasz ;)

Nie jest to krytyka, ale złośliwe jedynkowanie.Jedynek nie stawia sie za swoje odczucia.Jednemu smakuje tak, drugiemu inaczej.Przyszedł pan ledwie na stron,e i od razu stawia kilkanaście 1.U nas takie postępowanie nazywane jest złośliwym jedynkowaniem i skutkuje wydaleniem ze strony.
Skomentuj
Oceń:
103
x345

x345
offline

2010-10-25 09:28
prawie surowy? żartujesz sobie? ;)
pamiętaj, że jest takie coś jak przekłamanie koloru w aparatach cyfrowych uzaleznione od wielu czynników. to jest przepis na stek srednio wysmazony i taki jest na zdjeciu.
Skomentuj
Oceń:
0
justynak223

justynak223
offline

2010-10-24 22:55
Wygląda jak surowe, nic specjalnego zgadzam się z anulką
Skomentuj
Oceń:
16
x345

x345
offline

2010-10-25 07:06
justynak223 napisał(a):

Wygląda jak surowe, nic specjalnego zgadzam się z anulką

bo taki jest średnio wysmażonym, widać nie znasz sie na stekach ;P
Skomentuj
Oceń:
0
Henia

Henia
offline

2010-10-25 08:13
Lechu007 napisał(a):

justynak223 napisał(a):

Wygląda jak surowe, nic specjalnego zgadzam się z anulką

bo taki jest średnio wysmażonym, widać nie znasz sie na stekach ;P

Nie, proszę pana, to nie jest średnio wysmażony stek.Doskonale widać na tym dosyć marnym zdjęciu, że jest to stek KRWISTY, prawie surowy.
Skomentuj
Oceń:
0
justynak223

justynak223
offline

2010-10-25 16:15
Lechu007 napisał(a):

justynak223 napisał(a):

Wygląda jak surowe, nic specjalnego zgadzam się z anulką

bo taki jest średnio wysmażonym, widać nie znasz sie na stekach ;P


dobrze że ty się znasz ale bez przypraw steku nie widziałam
Skomentuj
Oceń:
93
Papaja

Papaja
offline

2010-10-25 16:11
a co z solą? bez tego będzie mdły owszem pikantny ale mdły dodaj cebulkę
Skomentuj
Oceń:
0
x345

x345
offline

2010-10-25 16:20
Papaja napisał(a):

a co z solą? bez tego będzie mdły owszem pikantny ale mdły dodaj cebulkę


solimy już po usmażeniu, nie wcześniej
Skomentuj
Oceń:
0
x345

x345
offline

2010-10-28 17:29
zrobilem wczoraj ....hmmmm reweeeeelacjjjaaaaa ;)
Skomentuj
Oceń:
0
Babciagramolka

Babciagramolka
offline

2010-10-28 18:16
depplbuahahaha napisał(a):

zrobilem wczoraj ....hmmmm reweeeeelacjjjaaaaa ;)


Przepraszam Lechu007 a jak robiłeś przed wstawieniem przepisu to nie próbowałeś ? Bo to Twoje konto tyle że imię zmieniłeś .
Skomentuj
Oceń:
0
Pani zima

Pani zima
offline

2010-10-25 20:38
Swietny tez w ten sposob przyrzadzam stek :)
Skomentuj
Oceń:
0
Henia

Henia
offline

2010-10-29 12:01
Pani zima napisał(a):

Swietny tez w ten sposob przyrzadzam stek :)

Pewnie, jak podajesz przepis, tak przyrządzasz.
Skomentuj
Oceń:
0
mania

mania
offline

2010-10-28 21:19
wyglada jakby ktos narobil na talerz fujjjjjjjj
Skomentuj
Oceń:
0
Henia

Henia
offline

2010-10-29 12:05
mania napisał(a):

wyglada jakby ktos narobil na talerz fujjjjjjjj

Maniu, delikatniej, toż to strona kulinarna! powiedzmy, że wygląda to jak to, co zostaje ze zjedzonego tegoż steka przez depplbuahahaha
Skomentuj
Oceń:
0
mania

mania
offline

2010-10-29 15:29
Henia napisał(a):

mania napisał(a):

wyglada jakby ktos narobil na talerz fujjjjjjjj

Maniu, delikatniej, toż to strona kulinarna! powiedzmy, że wygląda to jak to, co zostaje ze zjedzonego tegoż steka przez depplbuahahaha


:)))
Skomentuj
Oceń:
0
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Mięsa
Kotlety w migdałowej panierce Pasztet z królika  Kotleciki z fileta z kurczaka w cieście
Schab pod jarmużową pierzynką Kotleciki mielone z dynią i czerwoną cebulą Mięso z kurczaka z cukinią i grzybami
Mięso z kurczaka w majonezowej panierce Gulasz z suszonymi śliwkami i pomidorami Kotleciki mielone z ziołami prowansalskimi
Pałki z kurczaka z sosem Pierś z kurczaka z bazylią i musztardą Schabowe falbanki

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

 

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Platynowy Ekspert offline

 

Sonda

Które mięso najczęściej gości na Twoim stole?

 
 Które mięso najczęściej gości na Twoim stole?

głosuj
 

Ostatnio komentowane