paulina57

paulina57

Złoty Ekspert
[Przepisów: 855]

Książka Kucharska: Co wrzucić na grilla?

Stek z rekina

  • 5
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Stek z rekina grillowany o lekkim posmaku bazylii podany z grillowanymi plasterkami cytryny

Stek z rekina Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Stek z rekina

Sposób przygotowania:

Stek z rekina
Stek z rekina opłukać i wysuszyć przy pomocy papierowych ręczników, natrzeć świeżą bazylią. . Przygotować marynatę: W misce wymieszać ze sobą sok z cytryny oliwę z oliwek doprawić do smaku solą i pierzem . Stek włożyć i moczyć 10 minut z jednej strony oraz 10 minut z drugiej strony. Na tatce do grillowania układamy 2 plasterki cytryny małe gałązki lub listki świeżej bazylii następnie stek i ponownie cytrynę oraz bazylię. Grillujemy na grillu tak jak kto lubi.
Stek z rekina
Przygotować marynatę: W misce wymieszać ze sobą sok z cytryny oliwę z oliwek doprawić do smaku solą i pierzem .
Stek z rekina
Stek włożyć i moczyć 10 minut z jednej strony oraz 10 minut z drugiej strony.
Stek z rekina
Na tatce do grillowania układamy 2 plasterki cytryny małe gałązki lub listki świeżej bazylii następnie stek i ponownie cytrynę oraz bazylię.

Redakcja poleca: