pacpaw

pacpaw

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1427]

Steki wołowe z sosem serowym

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 3

dobrze upieczona wołowina

Steki wołowe z sosem serowym

Składniki:

Steki wołowe z sosem serowym

 

  • 500 g wołowina,
  • 2 jabłka kwaśne,
  • marynata pikantna może być Prymat,
  • 20 dag ser lazur,
  • 2 łyżki śmietana 18-procentowej,
  • pieprz ziołowy

 

Sposób przygotowania:

Steki wołowe z sosem serowym
Wołowinę kroimy w plastry grubości 4cm. Lekko rozbijamy dłonią.Marynujemy w marynacie Prymat 3h w chłodnym miejscu. Następnie przekładamy do naczynia żaroodpornego i pieczemy 30 min w temp. 220 stopni. Jabłka obieramy i kroimy w plasterki. Dodajemy do mięsa na ostatnie 7 min pieczenia. Ser rozpuszczamy w rondelku, dodajemy śmietanę,pieprz i tak otrzymanym sosem polewamy steki.