mz00ms

mz00ms

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 710]

Steki z indyka po włosku

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Pyszne danie, polecam .

Steki z indyka po włosku

Składniki:

Steki z indyka po włosku

 

  • 4 steki z indyka
  • 1łyżka oliwy z oliwek
  • 2 czerwone papryki
  • 1 czerwona cebula
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 szkl koncentratu pomidorowego
  • 2/3 szkl półwytrawnego białego wina
  • 1 łyżeczka suszonego majeranku
  • 400g fasoli z puszki
  • 3 łyżki pokruszonego białego chleba
  • sól
  • pieprz

Sposób przygotowania:

Steki z indyka po włosku
Czosnek obrać, umyć, drobno posiekać. Fasolę osączyć, opłukać i ponownie osączyć. Indyka opłukać, osuszyć ręcznikiem papierowym. Na patelni rozgrzać oliwę, włożyć indyka i smażyć na średnim ogniu przez 10minut, przewracając od czasu do czasu. Przełożyć na talerz. Paprykę umyć, oczyścić, pokroić w kostkę. Cebulę obrać, opłukać i pokroić w krążki. Na patelnię wrzucić paprykę i cebulę, smażyć przez 5minut, często mieszając. Dodać czosnek, smażyć 2minuty. Włożyć indyka, dodać koncentrat pomidorowy, wino, majeranek, doprawić solą i pieprzem. Zagotować, zmniejszyć ogień, przykryć i dusić 30minut. Dodać fasolę, gotować 5minut. Posypać pokruszonym chlebem, wymieszać i gotować przez 5minut.

Tagi:

chleb indyk