dorota20w

dorota20w

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 587]

Strączki krótko smażone

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 3
         
ocena: 4/5 głosów: 5

Pyszna potrwka ze skiełkowanych warzyw strączkowych przygotowana metoda stir-fry znakomita jako dodatek do obiadu czy sałatek.

Strączki krótko smażone

Składniki:

Strączki krótko smażone

 

Sposób przygotowania:

Strączki krótko smażone
Każde z warzyw strąszkowych wsypujemy do miski i zalewamy wodą, zostawiamy na noc. Po tym czasie strączki odcedzamy i zostawiamy takie na dobę, płukając je w tym czasie 2-3 razy. Powinny skiełkować.

Skiełkowane strączki bardzo łatwo i niesamowicie szybko przygotować. W woku rozgrzewamy niewielka ilość oleju ryzowego, wrzucamy kiełki, doprawiamy do smaku i smażymy 3-5 min. Przed podaniem skrapiamy olejem sezamowym.