Strogonow

Mięsa, Sylwester « poprzedni | następny »
Anusia offline

Szef Kuchni
Przepisy: 27
Strogonow
oceń:  
ocena: 4/5
głosów: 6

Strogonow idealny na sylwestra


trudność: średne
czas:

Strogonow - SKŁADNIKI:

  • 1kg wołowiny bez kości
  • 0,5kg pieczarek
  • 0,5kg papryki czerwonej
  • 0,5kg ogórków konserwowych
  • 4 duże cebule
  • oliwa,koncentrat pomidorowy
  • sól,pieprz,ziarnko angielskie ,listek laurowy

Strogonow - PRZYGOTOWANIE:

Mięso pokroić w cienkie słupki,to samo zrobić trzeba z papryką.Następnie trzeba pokroić w pieczarki pieczarki,a ogórki w pół księżyce.Do garnka wlewamy oliwę bo jest zdrowsza,i wrzucamy pokropioną w paski wołowinę.Jak mięso się troszkę podsmaży dodajemy pieczarki,paprykę, ogórki i dusimy wszystko razem potem zalewamy składniki letnią wodą, dodajemy przyprawy oraz koncentrat gotujemy.Jeżeli stwierdzimy że strogonow jet za rzadki można oprószyć go mąką ,ale trzeba mieszać szybko aby nie zrobiły się grudki.Smacznego


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Strogonow (strona 1 z 1)  
darek112

darek112
offline

2008-12-19 08:09
:)
Skomentuj
Oceń:
0
beatazwo

beatazwo
offline

2009-08-12 16:58
Rewelacja, goście byli zachwyceni
Skomentuj
Oceń:
0
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Mięsa
Pizza z filetem drobiowym Drobiowy gulasz z dynią Kotlety mielone nadziane kalafiorem
Kofty wieprzowe Wołowe roladki z dynią w sosie pieczarkowym Pasztet z żurawiną
Świąteczna rolada z boczku Łopatka duszona Eli z wędzoną papryką Pularda ze smardzami
Mielona pieczeń wieprzowa z pieczoną dynią Pieczeń z dzika z kaszą gryczaną Makaron z kurczakiem w sosie dyniowym

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Przekąski z charakterem Konkurs - Przekąski z charakterem

    Niewielkie i słodkie, kuszące i słone lub niebanalne z dodatkiem pikanterii - przekąski! Choć nie grzeszą swym rozmiarem, charakteru odmówić im nie można. Które z nich podjadacie najczęściej? Zapraszamy do konkursu! Do wygrania książki Agnieszki Maciąg!

  • Konkurs - Twój przepis na świąteczne mięso w Przyjaciółce! Konkurs - Twój przepis na świąteczne mięso w Przyjaciółce!

    Jesteś mistrzem w pieczeniu świątecznych mięs? Mięsa faszerowane, domowe wędliny i pasztety to od zawsze Twoja mocna strona? Jeśli tak, zapraszamy do konkursu! Do wygrania publikacja Twojego przepisu w magazynie Przyjaciółka oraz dodatkowe wirtuale!

1 2 3
 

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Platynowy Ekspert offline

 

Sonda

Co najczęściej jesz na śniadanie?

 
 Co najczęściej jesz na śniadanie?

głosuj
 

Ostatnio komentowane