lipka02

lipka02

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 1186]

Strucla z twarogiem i jabłkami

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Strucla z twarogiem i jabłkami

Strucla z twarogiem i jabłkami

Składniki:

Strucla z twarogiem i jabłkami

 

  • 1/2 kg sera białego
  • 1/2 kg ciasta francuskiego
  • 30 dag jabłek
  • jajo
  • szklanka cukru
  • żółtko
  • 3 łyżki budyniu śmietankowego

Sposób przygotowania:

Strucla z twarogiem i jabłkami
Twaróg zmiksuj z całym jajkiem,sproszkowanym budyniem i cukrem zwykłym.Jabłka obierz ze skórki,usuń gniazda nasienne i pokrój w kostkę.Ciasto rozwałkuj na cienki prostokąt,twaróg ułóż na cieście.Z każdej strony pozostaw około 3 cm wolnego miejsca.Na twarogu ułóż jabłka.Zwiń ciasto tworząc strucle jej wierzch posmaruj żółtkiem i piecz ją w 180 stopniach przez 45 minut.