Izabela Nowak-slonce

Izabela Nowak-slonce

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 124]

Strudel jabłkowy z migdałami

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
  • PORCJE: 8
  • KALORIE: 230
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Smaczny strudel z jabłkami..

Strudel jabłkowy z migdałami Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Strudel jabłkowy z migdałami

 

  • ciasto ;

 

  • 2 szklanki mąki pszennej
  • 1 jajko kurze
  • 4 łyżki oleju uniwersalnego
  • 12 łyżek przegotowanej wody
  • 1 łyżka octu 10 %
  • Nadzienie:

 

 

 

Sposób przygotowania:

Strudel jabłkowy z migdałami
Składniki na ciasto zagniatamy ,chowamy zawinięte w folie do lodówki. Międzyczasie kroimy obrane jabłka i łączymy je z dodatkami przeznaczonymi na nadzienie. Schłodzone ciasto wałkujemy ,smarujemy roztopiona margaryna i zwijamy w rulon. Pomagamy sobie ściereczką . Smarujemy wierzch ciasta resztą margaryny i układamy na blaszce. Pieczemy w nagrzanym piekarniku do 180 stopni przez 50 minut.
Strudel jabłkowy z migdałami
Jabłka kroimy w plastry a potem łaczymy z dodatkami
Strudel jabłkowy z migdałami
Ciasto wałkujemy na prostokąt i układamy na ściereczce
Strudel jabłkowy z migdałami
Nadzienie nakładamy na ciasto posmarowane margaryną .
Strudel jabłkowy z migdałami
Zwijamy w rulon i znów smarujemy margaryną .