mz00ms

mz00ms

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 710]

Strudel rabarbarowy

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Niesamwity smak rabarbaru zamknięty w strudli

Strudel rabarbarowy

Składniki:

Strudel rabarbarowy

 

Sposób przygotowania:

Strudel rabarbarowy
Piekarnik rozgrzać do 180stopni. Blachę wyłożyć papierem do pieczenia. Rabarbar umyć, osuszyć, pokroić na 3cm kawałki. Wymieszać z migdałami, cukrem pudrem, cynamonem. Na patelni rozgrzać 60g masła, podrumienić bułkę tartą na złoty kolor, ostudzić. Na ściereczce rozwinąć 2płaty ciasta, posmarować roztopionym masłem, na nich ułożyć pozostałe płaty. Na 1/3 powierzchni ciasta posmarować bułką tartą, na wierzchu ułożyć nadzienie rabarbarowe. Pozostałą część ciasta posmarować masłem. Zawinąć boki do środka, całość ścisło zwinąć. Przełożyć na blachę, posmarować rozpuszczonym masłem. Wstawić do piekarnika i piec 30minut. Wyjąć, ostudzić i posypać cukrem pudrem.

Tagi:

ciasto tarta