kasiunia11

kasiunia11

Starszy Kucharz
[Przepisów: 30]

Strudel z morelami i jabłkami

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

strudel zachwyca się swoim wyjątkowym i aromatycznym smakiem. Zazwyczaj podawany na różnych uroczystościach najlepiej komponuje się z sokiem

Strudel z morelami i jabłkami

Składniki:

Strudel z morelami i jabłkami

 

  • opakowanie gotowego ciasta francuskiego
  • 4 łyżki cukru
  • 2 jabłka
  • puszka moreli
  • łyżeczka cynamonu
  • cukier puder do posypania.

Sposób przygotowania:

Strudel z morelami i jabłkami
-Jabłka umyć , obrać , wypestkować i pokroić w kostkę. Morele osączyć na sitku , wymieszać z jabłkami i cukrem. Płat ciasta francuskiego ostrożnie rozwinąć , równomiernie rozłożyć na nim masę , wyrównać powierzchnię , na koniec posypać cynamonem. Następnie zwinąć ciasto jak roladę i wstawić do piekarnika nagrzanego do temp. 200 stopni. Piec ciasto ok. 30 minut , wystudzić. Posypać cukrem pudrem.