Mati13

Mati13

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 889]

Studenckie spaghetti bez dodatku tłuszcz

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Aby zrobić to danie potrzebujemy max. 25 minut

Studenckie spaghetti bez dodatku tłuszcz Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Studenckie spaghetti bez dodatku tłuszcz

 

  • 100 gram spaghetti
  • 2 cebule
  • 0,5 piersi z kurczaka
  • 3 łyżki kukurydzy w puszce
  • 3 łyżki sos słodko - kwaśny
  • 0,5 szklanki wody
  • pieprz i sól

Sposób przygotowania:

Studenckie spaghetti bez dodatku tłuszcz
Makaron trzeba ugotować do miękkości. Cebulę kroimy w kostkę - powinna być gruba. Mięso również kroimy w duże kawałki. Do garnka wlewamy wodę, gdy zacznie wrzeć dodajemy mięso i cebulę - dusimy do czasu aż mieso będzie miękkie, następnie musimy dodać sos oraz kukurydzę. całość doprawiłem do smaku solą i pieprzem, smażyłem jeszcze chwilę. Przygotowanym sosem polewamy makaron - pysznie i szybko
Studenckie spaghetti bez dodatku tłuszcz
na zdjęciu gotujący się sos do makaronu.