Studio Kulinarne

Nasz zespół

Robert Harna

Robert Harna

Kucharz i miłośnik dobrego jedzenia. Od lat szlifuje swoje umiejętności, dążąc do perfekcji. Pasjonuje się zgłębianiem procesów fizyko-chemicznych zachodzących podczas przygotowywania żywności. Jest jednym z pierwszym kucharzy wykorzystujących metodę Sous Vide w restauracyjnej kuchni.

Posiada szeroką wiedzę temat wielu technik kulinarnych, a także cukiernictwa i piekarnictwa, którą z przyjemnością dzieli się z innymi. W 2011 roku założył Warszawską Akademię Kulinarną - jedną z pierwszych szkół gotowania w Polsce, w której szkolił zarówno amatorów, jak i profesjonalistów.

W zeszłym roku wspólnie z Jeanem Bosem wydał książkę "Podstawy kuchni molekularnej", stanowiącej o nowoczesnych technikach wykorzystywanych w gastronomii. Do dziś pozostaje jedną z niewielu pozycji poświęconych tej tematyce na rynku.

Oprócz tego pracuje jak food producer przy programach i produkcjach kulinarnych, przygotowuje dania do zdjęć reklamowych, komercyjnych oraz do książek kulinarnych; działa również jako konsultant gastronomiczny i technologiczny, tworzy przepisy na potrzeby różnych publikacji, przygotowuje pokazy oraz organizuje eventy kulinarne.
Adrianna Jaworska

Adrianna Jaworska

Cukiernik, prowadząca warsztaty cukiernicze i wykładowca. Szkoliła się w japońskim oddziale szkoły Le Cordon Bleu w Kobe oraz Akademii Czekolady Valrhona we Francji.

Absolwentka prestiżowego programu “Hautes Etudes du Goût” na Uniwersytecie Champagne-Ardennes we Francji i wykładowca historii cukiernictwa na kierunku “Food Studies” na Uniwersytecie SWPS w Warszawie.
Sebastian Gołębiewski

Sebastian Gołębiewski

Wychowanek Kurta Schellera i Adama Chrząstowskiego. Kucharz, instruktor, szef kuchni i konsultant gastronomiczny.  Swoje pierwsze kulinarne kroki stawiał  jako pomocnik cukiernika, skąd wyniósł zamiłowanie do deserów i swoje „uzależnienie“ od czekolady.

Swoje doświadczenia jako trener zdobywał w Akademii Kulinarnej Kurta Schellera. Dziś, jak sam mawia, stoi po obu stronach gastronomicznej barykady, szkoląc zarówno amatorów, jak i profesjonalistów. Doskonale zdaje sobie sprawę z tego, jak ważne są podstawy, dlatego chętnie angażuje się w projekty dedykowane młodzieży.

W swojej codziennej pracy stara się promować polskie produkty regionalne, angażując się m.in. W kampanie i warsztaty na festiwalach smaku i nie tylko. Od lat współpracuje z Agencją Rynku Rolnego oraz jest realizatorem części warsztatowej „Kampanii na rzecz ochrony bioróżnorodności mórz i oceanów“ dla organizacji WWF Polska.