Stylowe i pyszne jesienne menu

Złota jesień jest już tuż za rogiem, na jej przyjście przygotujcie doskonałe, wysmakowane potrawy - rozgrzewające, ostre krewetki, pyszną kaczkę i gruszki w sosie karmelowym.

         
ocena: 5/5 głosów: 3
Stylowe i pyszne jesienne menu

Pikantne i rozgrzewające krewetki w sosie tajskim z mleka kokosowego, pierś kaczki w wędzonej papryce z ziemniaczanym fondantem oraz gruszki gotowane w przyprawach korzennych, z sosem karmelowym i świeżymi owocami - wszystkie te doskonałe przepisy to autorskie dzieła szefa kuchni Konrada Birka, które mieliśmy okazję przygotować na warsztatach z food design w Akademii Smaku Siemens.

Potrawy wyglądają fenomenalnie, gdyż zostały zaaranżowane na talerzach przez znaną stylistkę potraw, ekspertkę od Food design - Paulinę Adę Kalińską.

Te wysmakowane i przepyszne dzieła sztuki na talerzu zostały na wskroś przetestowane przez redakcję. Korzystając z przepisów, które znajdziecie w magazynie Akademii Smaku Siemens przygotujecie je bez większego trudu sami we własnej kuchni. Zaskoczcie znajomych wysmakowanym pięknem na talerzu!

                          http://extra.edipresse.pl/gotujmy/aktualnosci/dowiedzsiewiecej.png