blagro1

blagro1

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 505]

Suflet marmurkowy

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Świetny przepis naprawde polecam!!!

Suflet marmurkowy

Składniki:

Suflet marmurkowy

 

 

Sposób przygotowania:

Suflet marmurkowy
Posmarować masłem sześć foremek, wstawić do lodówki. 200 ml mleka zagotować z pokrojoną wanilią. Pozostałe mleko wymieszać z 1 dag cukru, żółtkami i mąką, dodać mleko waniliowe. Mieszając doprowadzić do wrzenia, ostudzić. Połączyć kakao z rumem. Ubić białka z pozostałym cukrem, wymieszać z mlekiem. 1/3 masy połączyć z kakao. Do foremek wlać trochę jasnego kremu, potem ciemnego. Foremki umieścić w dużej brytfannie napełnionej wodą, piec 30 min. w temp. 220 stopni. Sos: zagotować w mleku posiekane orzechy, zmiksować. Śmietanę zagotować z wanilią, wyjąć wanilię. Utrzeć żółtka z cukrem, dodać śmietanę, połączyć z mlekiem orzechowym. Sosem polać suflety, j udekorować kandyzowanymi owocami.

Tagi:

sosy