Babcia Halinka

Babcia Halinka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2266]

Suflet z bananów

  • 1
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Żółtka utrzeć z cukrem do białości, dodać przetarty twarożek i ubitą na sztywno

Suflet z bananów

Składniki:

Suflet z bananów

 

 

  • 20 dag twarożku

 

  • 3 jaja

 

  • 3 łyżki cukru

 

 

  • łyżka rumu

 

Sposób przygotowania:

Suflet z bananów
Żółtka utrzeć z cukrem do białości, dodać przetarty twarożek i ubitą na sztywno pianę. Obrane ze skórki banany przekroić wzdłuż, przesmażyć na stopionym maśle. Ułożyć w wysmarowanym masłem, żaroodpornym naczyniu, skropić rumem. Na banany wyłożyć masę serową, wstawić do nagrzanego piekarnika, zapiekać około 25 minut. Podawać natychmiast.