olmanka

olmanka

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 444]

Suflet z mąki kukurydzianej

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

bardzo prosty i szybki w wykonaniu suflet z skłądnmików pod ręką

Suflet z mąki kukurydzianej

Składniki:

Suflet z mąki kukurydzianej

 

 

Sposób przygotowania:

Suflet z mąki kukurydzianej
Formę wysmarować tłuszczem. Żółtka utrzeć z curem i zmielonym uprzednio twarożkiem, wymieszać z mąką, śmietaną, startą skórką cytrynową i sokiem z cxytryny (może być świeżo wyciśnięty). Pozostawić w chłodnym miejsciu na 20 minut. Następnie wymieszać delikatnie z lekko ubitą na sztywno pianą z białek, nałożć masędo formy i upiec w średnio nagrzanym piekarniku. Podawać zaraz po upieczeniu