agusia2361

agusia2361

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 506]

suflet z sera twarogowego

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Apetyczny suflet z sera twarogowego.

suflet z sera twarogowego

Składniki:

suflet z sera twarogowego

 

  • 20 dag sera twarogowego
  • 5 dag masła
  • 4 jajka
  • 5 dag rodzynków
  • 5 dag bułki tartej
  • 5 dag cukru pudru
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • paczka cukru waniliowego
  • tłuszcz i bułka tarta do formy

Sposób przygotowania:

suflet z sera twarogowego
Naczynie żaroodporne wysmarować tłuszczem oraz posypać bułką tartą. Masło utrzeć z cukrem, żółtkami oraz zmielonym twarogiem. Kolejno połączyć z opłukanymi rodzynkami, cukrem waniliowym i proszkiem do pieczenia. Delikatnie wymieszać z piana z ubitych białek, przesypując bułką tartą. Masę przełożyć do naczynia i piec około 50 minut w średnio nagrzanym piekarniku. Po upieczeniu wyjąć z formy i polać sosem z czerwonego wina.