noculos

noculos

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 143]

suflet ze szpinaku

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

smaczne, sycące, a przede wszystkim zdrowe danie

suflet ze szpinaku

Składniki:

suflet ze szpinaku

 

  • 1 kg szpinaku,
  • 100 g margaryny,
  • 600 gram chleba grahama (można zastapic bułkami grahamkami)
  • 3 jajka,
  • sól,
  • przyprawa "kucharek"

Sposób przygotowania:

suflet ze szpinaku
Szpinak myjemy, osuszamy, drobno kroimy. Następnie dusimy go na margarynie. Wyjmujemy, a w powstałym sosie namaczamy pieczywo. Po odcisnięciu pieczywa dodajemy 3 żółtka i szpinak, przyprawiamy. Dodajemy ubite białka. Zapiekamy w naczyniu zaroodpornym 30 minut w 150 stopniach.