Renia_Kawa

Renia_Kawa

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 100]

Sum w curry

  • 5
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Sum ma delikatne mięso, które odpowiednio przyprawione i podane może być zaserwowane na wykwintny obiad.

Sum w curry Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Sum w curry

 

Sposób przygotowania:

Sum w curry
Suma rozmrażamy, najlepiej dzień wcześniej, i skrapiamy sokiem z cytryny. Następnie dokładnie smarujemy go curry, białym pieprzem i posypujemy rozmarynem. Odstawiamy na kilka godzin do lodówki. Po tym czasie gotujemy suma na parze około 20 minut, przewracamy na drugą stronę i gotujemy kolejne 20 minut. W między czasie świderkiem robimy z cukinii falbankę. Suma podajemy z ryżem i plastrem cytryny, a na około układamy cukinię.
Sum w curry
Ryba nasmarowana sokiem z cytryny, białym pieprzem, curry i rozmarynem.
Sum w curry
Ryba ułozona na sicie i przygotowana do gotowania na parze.

Tagi:

ryż cukinia