A.B.

A.B.

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 259]

Super bigos świąteczny

  • 5
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 7

BIGOS-zamiast przecieru możemy użyć sparzonych kawałków pomidora :P

Super bigos świąteczny

Składniki:

Super bigos świąteczny

 

 

Sposób przygotowania:

Super bigos świąteczny
Kapustę siekamy i płuczemy,wkładamy do garnka i dodajemy przyprawy. Mięso obieramy z kości i kroimy w kostkę, kiełbaskę (1 pętko) , wędlinę i boczek smażymy na małym ogniu, aż usmażą się nam chrupkie skwareczki. Do kapusty wrzucamy obrane i starte na tarce jarzynowej na grubych oczkach marchewki i jabłko, oraz usmażoną wędlinę. Suszone grzyby,płuczemy i parzymy wrzątkiem, kroimy w cienkie paseczki, podobnie kroimy śliwki, wszystko dodajemy do garnka z bigosem. Kolejny nasz ruch, to dodanie przecieru i wina, oraz posiekanej drobno natki i cząbru. Wszystko doprawiamy do smaku, najlepiej podgotowywać bigos przez dwa dni, wtedy jest najsmaczniejszy. SMACZNEGO.