monikaT83

monikaT83

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1371]

Sur. zielono-biała z pekinki i koperku

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 5

Super pyszna surówka:),mąż był zachwycony:)

Sur. zielono-biała z pekinki i koperku Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Sur. zielono-biała z pekinki i koperku

 

  • 250 g kapusty pekińskiej
  • 120 g ogórka wężowego
  • 1/2 cebuli
  • 1/2 pęczka koperku
  • 1,5 łyżki octu
  • 1,5 łyżki śmietany 12%
  • 1 łyżka majonezu
  • 1 łyżeczka cukru
  • sól,pieprz

Sposób przygotowania:

Sur. zielono-biała z pekinki i koperku
Kapustę pokroić w cienkie piórka. Wrzucić na sito,przepłukać i porządnie odcieknąć. Przełożyć do miski. Ogórka porządnie umyć,osuszyć. Zetrzeć na tarce o dużych oczkach (razem ze skórką),dodać do kapusty. Obraną cebulę drobniutko posiekać, dodać do reszty składników. Opłukany i osuszony koperek drobno posiekać. Składniki surówki wymieszać. Dodać sól,pieprz ocet oraz cukier wymieszać. Wlać śmietanę oraz majonez i po raz ostatni zamieszać. Odstawić do lodówki na co najmniej pół godziny. Smacznego!
Sur. zielono-biała z pekinki i koperku
kapustę drobno posiekać wypłukać i osuszyć
Sur. zielono-biała z pekinki i koperku
Dodać startego ogórka i posiekany koperek
Sur. zielono-biała z pekinki i koperku
Cebulę drobno posiekać dodać do miski oraz doprawić do smaku

Tagi:

sur