olkaaa

olkaaa

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 385]

Surówka Colesław

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
  • PORCJE: 6
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Znana i lubiana, a zarazem prosta i zdrowa surówka Colesław na bazie kapusty, marchwi, cebuli i majonezu.

Surówka Colesław

Składniki:

Surówka Colesław

 

  • 1 główka kapusty
  • 4 sztuki marchwi
  • 4 łyżki majonezu
  • 1 łyżka octu
  • 2 łyżki cukru pudru
  • 1 łyżka soli
  • Pieprz do smaku
  • 2 cebula

Sposób przygotowania:

Surówka Colesław
Kapustę myję, a następnie ścieram na tarce i doprawiam solą i pieprzem. Do kapusty dodaję obraną i pokrojoną w drobną kostkę cebulę. Całość mieszam i wstawiam na 15 minut do lodówki.Marchew myję, oczyszczam, po czym ścieram na tarce i dodaję do kapusty.Majonez łączę z cukrem pudrem oraz octem, a następnie dodaję go do warzyw i wszystko dokładnie mieszam, po czym nakładam na talerze.

ETAP 1:

Surówka Colesław
Kapustę tarkuję, po czym dodaję do niej cebulę.

Kapustę myję, a następnie ścieram na tarce i doprawiam solą i pieprzem. Do kapusty dodaję obraną i pokrojoną w drobną kostkę cebulę. Całość mieszam i wstawiam na 15 minut do lodówki.

ETAP 2:

Surówka Colesław
Do kapusty dodaję startą na tarce marchew.

Marchew myję, oczyszczam, po czym ścieram na tarce i dodaję do kapusty.

ETAP 3:

Majonez łączę z cukrem pudrem oraz octem, a następnie dodaję go do warzyw i wszystko dokładnie mieszam, po czym nakładam na talerze.