motorek70

motorek70

Złoty Ekspert
[Przepisów: 884]

Surówka do obiadu

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Przygotowana surówka jest smaczna i niskokaloryczna. Można ją przygotować w bardzo krótkim czasie z dodatkiem zieleniny.

Surówka do obiadu Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Surówka do obiadu

 

  • 30 dkg kiszonej kapusty
  • 1 jabłko
  • 1 marchew
  • 1/2 pęczka natki pietruszki
  • 1 łyżeczka cukru
  • pieprz do smaku
  • 1/2 cytryny
  • 2 łyżki oleju

Sposób przygotowania:

Surówka do obiadu
Marchewkę i jabłko obieramy. Kapustę odciskamy i kroimy. Jabłko przepuszczamy przez maszynkę. Skrapiamy sokiem ze świeżo wyciśniętej cytryny. Marchewkę też szatkujemy maszynką. Do kapusty dajemy jabłko z sokiem z cytryny. Wszystko mieszamy. Następnie dodajemy marchewkę. Mieszamy i dodajemy pokrojoną natkę pietruszki. Mieszamy. Do przygotowanej surówki wlewamy olej. Doprawiamy cukrem i pieprzem. Mieszamy i odstawiamy, aby składniki dobrze się połączyły.
Surówka do obiadu
Etap 1 Jabłko i marchewkę obieramy i myjemy
Surówka do obiadu
Etap 2 Do kapusty dodajemy jabłko i marchewkę
Surówka do obiadu
Etap 3 Następnie dodajemy pokrojoną natkę pietruszki i olej
Surówka do obiadu
Etap 4 Doprawiamy cukrem i pieprzem, mieszamy