Camilla0804

Camilla0804

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 301]

Surówka jarzynowa w sosie jogurtowym

  • TRUDNOŚĆ: trudne
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 4/5 głosów: 6

Surówka z kapusty, marchwi, ogórka i rzodkiewki w sosie jogurtowo winnym, pyszna jest gdy zrobi ją się z 1-2 godz wcześniej.

Surówka jarzynowa w sosie jogurtowym

Składniki:

Surówka jarzynowa w sosie jogurtowym

 

  • kapusta pekińska - 50 dag
  • marchewka - 2 szt
  • ogórek zielony krótki -1 szt
  • rzodkiewki -1 pęczek
  • jogurt naturalny - 150 ml
  • ocet winny -1 łyżeczka
  • cukier
  • sól
  • pieprz
  • zioła do sałatek
  • natka pietruszki

Sposób przygotowania:

Surówka jarzynowa w sosie jogurtowym
Warzywa oczyścić i umyć. Kapustę poszatkować, ogórki i rzodkiewkę pokroić na półplasterki, marchew zetrzeć na tarce jarzynowej drobnej.

Dodać sól, cukier, pieprz, ocet winny, zioła do sałatek, natkę pietruszki i jogurt, wszystko razem wymieszać i odstawić na pół godziny.

Przed podaniem ponownie wymieszać.